Over Mieke Vasse

Tekeningen | Schilderijen | Sculpturen | Installaties

“De wereld verandert snel – ik zoek antwoorden en leg zaken bloot”

Mieke Vasse, beeldend kunstenares, woont en werkt in Parijs en Amsterdam. Ze werkt thematisch, meestal aan meerdere projecten tegelijkertijd. Opdrachten krijgt ze van particulieren, vanuit het bedrijfsleven en uit de hoek van de kunsten. De technieken die worden gebruikt, zijn zeer divers en afhankelijk van wat ze wil uiten. Alle materialen en technieken hebben hun eigen kracht, die beeld en boodschap moeten ondersteunen en versterken.

Haar werk is niet altijd makkelijk te duiden. Soms is het vooral amusant of ludiek, met een lichte ondertoon van ernst. Andere werken hebben juist een diepere betekenis. In alle gevallen ademen ze sociaal-maatschappelijke betrokkenheid. Ze roepen vragen op en verleiden tot discussie.

“Waar woorden ontbreken, ontstaan mijn beelden. Ik kies niet altijd de makkelijkste weg, maar probeer met mijn werk emoties en vragen op te roepen”.

Veel werk lijkt op het eerste gezicht esthetisch of simpel, maar als je goed kijkt ontdek je de gelaagdheid en eigenlijke boodschap.

Voor meer voorbeelden van haar werk :

www.miekevasse.fr

www.legeniedelabastille.com

www.artistesalabastille.com

www.sculpteursenlile.free.fr